Dodik: Hrvati više navijaju za mene nego neki Srbi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć u intervjuu za TV1 da koristi svoj autoritet da se poboljša položaj Srba u onim dijelovima BiH gdje vlast čini HDZ BiH, te je naveo da je spreman zaštititi bazične interese svih Bošnjaka i Hrvata, mir i stabilno društvo.

On je izrazio uvjerenje da će u Hercegovačko-neretvanskom kantonu vrlo brzo doći do promjena Ustava u dijelu koji se odnosi na ravnopravnost, ali da to nije jedini problem u tom kantonu.

“Potrebno je još i to formalno određenje o ravnopravnosti u samom Ustavu i to nitko ne spori. Ne spore čak ni Hrvati iz HDZ-a i naprosto bi trebalo doći do toga”, rekao je Dodik.

On je istakao da je činjenica da je u Mostaru otvoreno predstavništvo Vlade Republike Srpske koje tamo djeluje i da su bitno poboljšali položaj Srba u samom Mostaru.

Komentirajući izjave banjalučkog biskupa Franje Komarice da 4.000 povratnika čeka da se vrati u Republiku Srpsku, ali ne može zbog njega, Dodik je rekao kako nije pošteno da Komarica tako priča, jer ako bi se iko vratio u BiH zbog Milorada Dodika vratili bi se Hrvati, jer oni više navijaju za njega nego neki Srbi.

“Pomagao sam da se izgradi dom za stare u okviru katoličke crkve. Ja sam taj koji je dao suglasnost da se financira katolička gimnazija. Nije fer i nije pošteno da on tako priča”, rekao je Dodik, dodajući da se sva hrvatska politička elita gnuša Komaričinih “izmišljotina i podvala”.

izvor:SAFF.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sadrzaj je zakljucan

Da vidite kontet lajkujte nas na facebooku ili sacekajte par sekundi