BAKIROV UREDNIK ME FIZIČKI NAPAO NA FILOZOFSKOM FAKULTETU I ZAPRIJETIO MI DA ĆE ME ‘ZAKLATI ZUBIMA’

Moram priznati da sam ljubomoran na Latića. Po čemu je to on bolji da ga napada trenirani bokser, a mene tek obično piskaralo, u

 

 

Doživljavao sam od čuvara vlastodržačkog poretka u BiH različite prijetnje, ucjene, objede, demoniziranja, opanjkavanja, najgnusnije laži na društvenim mrežama, ali nikad niko na mene nije s leđa fizički nasrnuo uz prijetnju: „Zaklat ću te zubima“, kako je to 8. marta učinio Mahir Sokolija, izvršni urednik magazina “Stav”.

Jesu presjekli kočiono crijevo na mom autu i nasjekli sajlu ručne kočnice prije nekoliko godina. Jesu mi popustili zavrtnje na točku automobila, također prije nekoliko godina. Jesu me proglašavali četnikom, ustašom, nacionalnim izdajnikom, plagijatorom, alkoholičarom, huljom, dakle, kojoj je poželjno psovati majku na ulici i pljuvati joj u lice zato što kritizira našeg Bakira. Jesu i prijetili da će doći na fakultet na kojem radim i izrešetati me iz kalašnjikova. Sve to jesu neki nepoznati ljudi koje policija nikad nije pronašla, iako su neki policajci kojima sam se obraćao bili zaista profesionalni.

Sokolijin fizički nasrtaj na mene dogodio se u kafeu Filozofskog fakulteta u Sarajevu, na kojem radim, pa se može tretirati i kao ugrožavanje sigurnosti u prostoru ustanove na kojoj radim. A to znači da je Sokolija apsolutno siguran da ima zaštitu institucija sistema, jer sigurno zna da ugrožavanje fizičke sigurnosti u radnom prostoru spada u teža krivična djela. Zato ne mislim da je njegov ispad običan afekt, već planiran napad. Naravno, uredno sam taj nasrtaj prijavio policijskim organima, nadajući se da će oni biti profesionalni u obavljanju svojih dužnosti.

Odakle je došao takav izljev mržnje izvršnog urednika “Stava”, jasno će biti svakom onom ko imalo prati to što pišem o tom magazinu i političkoj moći koja iza njega stoji. U nizu tekstova dokazao sam da je moćnik koji je u dva navrata dodijelio “Stavu” za njegovu književnu nagradu po 8.000 KM, te koji se neprestano reklamira na njegovim stranicama – običan politički kepec, a da je njegovo bošnjaštvo suštinski antibosansko. Naravno, riječ je o Bakiru Izetbegoviću, čija se SDA danas raspada po interesno-klanovskim šavovi.

Ako sam svojim pisanjem imalo doprinio tome – sretan sam, veoma sretan. Jer, Izetbegović je svojom politikom i agresivnim, mrzilačkim napisima u magazinu pod njegovom političkom kontrolom suštinski destruirao bosanskohercegovačke multietničke društvene vrijednosti. Zato će u oktobru i otići s političke scene, a samim tim i na smetljište povijesti. Baš kao i magazin “Stav”, u kojem je mrzilački pisano o Jergoviću, Lovrenoviću, Veličkoviću, Predragu Kojoviću, a naročito o Nedžadu Latiću. Uz njih, stavovskim izljevima mržnje izloženi su svi politički protivnici SDA, naročito oni što su nedavno napustili Bakirovu stranku.

Latića je nedavno napao trenirani bokser, za kojeg je taj novinar dokazao da je u bliskoj vezi s ljudima iz Izetbegovićeve stranke. A mene napada karikaturalni esdeaovski orijentiran izvršni urednik, kojeg sam, zbog mrzilačkog pisanja o Miljenku Jergoviću okarakterizirao kao intelektualnog patuljka. Moram priznati da sam ljubomoran na Latića. Po čemu je to on bolji da ga napada trenirani bokser, a mene tek obično piskaralo, uredničić pilećeg znanja.

No, to samo pokazuje da je u “Stavu” narasla nervoza zbog rasula u SDA, ali da je ona prerasla u očaj, nisam, priznajem, mogao ni pretpostaviti. Samo očajnici tako uhljupski mogu prijetiti ljudima, i samo oni mogu krvožedno prijetiti: „Zaklat ću te zubima“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sadrzaj je zakljucan

Da vidite kontet lajkujte nas na facebooku ili sacekajte par sekundi